Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna
Fri frakt vid 699:- / Snabb leverans /

Sparbössor

Sparbössa kanin Sparbössa kanin

Sparbössa kanin

229 kr 169 kr
Sparbössa krona vit Sparbössa krona vit

Sparbössa krona vit

69 kr 49 kr
Sparbössa flugsvamp Sparbössa flugsvamp

Sparbössa flugsvamp

195 kr 139 kr

Sparbössor 

Jag minns när min dotter för första gången kom i kontakt med sin sparbössa och nöjt la i några mynt i den. Det var inte valören på myntet som var det viktiga utan det var just själva grejen att stoppa myntet i sparbössan.  Jag minns hur hon ville göra det gång på gång samtidigt som hon pratade högt för sig själv "mykke penga pippi ha, ja pippi mykke penga ha". Så kunde hon sitta flera minutrar och vi  tömde bössan, varpå hon stoppa i mynten igen. Ett fint minne som också var en del av hennes matematiska utveckling och en första kontakt med pengar.

Det är idag svårt att lära barn värdet av pengar, de flesta transaktioner sker via kort eller telefon och de är få gånger man idag använder kontanter som man gjorde förr. Dessutom är det många butiker som  har valt att ta  bort möjligheten att  betala med just kontanter. Samtidigt så vill våra barn få veckopeng och vi vill att våra barn lär sig pengar värde. Vad passar då inte bättre att låta just barnen spara i en söt liten kanin sparbössa, en charmig flugsvamps-sparbössa eller i en klassisk porslin sparbössa. 

Förr var sparbössor en klassisk doppresent men även något man fick på banken när det första kontot öppnades. Idag är det inte lika vanligt, men behovet av sparpengar finns kvar samtidigt som utbudet av sparbössor eller spargrisar har minskat på gott och ont. Vi tror att alla ni någonstans har ett barndomsminne av just er första sparbössa, det tycker vi att våra  barn ska få ha med.